2013-08-20 1423 瀏覽
今晚收左工!仲要同阿媽去銅鑼灣睇家私、因為屋企裝修!其實爆累、但無計、頂硬上!去IKEA前打算搵餐好野食!點知都係唔太滿意既一餐!入到餐廳。。。無乜人、好多空位、被安排到一個近窗口位置、仲好近一個自彈自唱既叔叔佢自己一個唱、所以我覺得嚴格黎講唔算live band仲要唱到好細聲、佢唱緊咩文既歌都唔知、不過甘都好、太嘈傾唔到計、安排佢係度都旨在營造下氣氛遮!餐廳環境都好有泰國feel喎!燈光暗暗再加上有點泰國佛像擺設、同埋地方都好大、適合大班人幫襯! 兩個人唔可以叫甘多野食、我們淨係擇有兩樣:1. 軟殼蟹南瓜 (真實名稱唔記得、但道菜係得呢兩樣野)軟殼蟹份量奇少!d南瓜原來係炸既!真係估你唔到其實味道都還可以、加上隻辣辣地酸酸地既汁、幾香口!炸到唔係脆卜卜、而係幾林媽鐘意脆點、我就無乜所謂、除非食薯條先鐘意脆點 2. 椰汁呢杯野收$30真係好唔化算啊!裡面全部都係冰之餘、仲要無味既!叫完後俾阿媽鵝左勁奈! 3. 南瓜炒飯呢個飯無乜味!阿媽鐘意佢個殼、因為有南瓜係裡面俾佢摑黎食!但佢話d南瓜都麻麻地、都係無乜味!我們仲吃淨好多、最後打埋包、俾我聽日帶 服務方面都唔錯、頻頻加水、唔趕時間既又
去IKEA前打算搵餐好野食!點知都係唔太滿意既一餐!
佢自己一個唱、所以我覺得嚴格黎講唔算live band
 兩個人唔可以叫甘多野食、我們淨係擇有兩樣:
1. 軟殼蟹南瓜 (真實名稱唔記得、但道菜係得呢兩樣野)
軟殼蟹份量奇少!d南瓜原來係炸既!真係估你唔到
媽鐘意脆點、我就無乜所謂、除非食薯條先鐘意脆點
 2. 椰汁
呢杯野收$30真係好唔化算啊!
裡面全部都係冰之餘、仲要無味既!叫完後俾阿媽鵝左勁奈!
 3. 南瓜炒飯
我們仲吃淨好多、最後打埋包、俾我聽日帶

服務方面都唔錯、頻頻加水、唔趕時間既又可以坐好奈!但食物方面真係唔係好得、仲要唔係平、兩個人加起三百、阿媽之後兩日都係度呻!有時好怕同佢食飯!
2013-08-06