2013-07-09 956 瀏覽
食過呢度嘅下午茶覺得ok但係喺下午茶嚟講有啲貴($4x)。聽人講set lunch同tea差唔多價錢仲有自助salad bar同餐湯任飲所以再嚟試吓。嗰日好多人等咗大半個鐘。餐湯有雞肉冬陰公同冬瓜湯。冬陰公唔辣不過都幾香,而且都幾多雞肉。Salad 有水晶粉青瓜雞絲沙律:普通,有啲辣仲有雜果沙律,就係平時嗰啲蘋果雪梨薯仔沙律醬撈埋一堆嘅沙律,不過食完啲熱嘢辣嘢之後食都幾舒服。餐就嗌咗海南雞飯同泰式炒金邊粉。海南雞飯:唔掂!雞有少少'玫',啲油飯先係最大問題,唔夠香不特止,仲要係未熟,煮得好腍但係仲係生米!金邊粉:個味ok,夠香,不過甜咗少少同唔夠乾身,不過整體算唔錯。之後salad bar岀咗炸蝦片,即刻好多人排隊攞,其實味都ok,不過又好似炸唔透咁有啲硬。最驚喜反而係杯餐飲,試咗杯泰式熱奶茶。未加奶之前試咗啖,覺得隻味怪怪哋同甜咗啲,落咗奶之後陣味又好香好夾wo。服務方面就普通,多數都係啲中年阿姐冇乜表情,不過有個後生女就好好笑容又有禮貌好主動幫人加水,喺咁忙嘅時間仲keep到咁好,俾個like你!
食過呢度嘅下午茶覺得ok但係喺下午茶嚟講有啲貴($4x)。

餐湯有雞肉冬陰公同冬瓜湯。

冬陰公
唔辣不過都幾香,而且都幾多雞肉。

Salad 有水晶粉青瓜雞絲沙律
普通,有啲辣

仲有雜果沙律

餐就嗌咗海南雞飯同泰式炒金邊粉。

海南雞飯
海南雞飯
金邊粉
:個味ok,夠香,不過甜咗少少同唔夠乾身,不過整體算唔錯。

之後salad bar岀咗炸蝦片

最驚喜反而係杯餐飲,試咗杯泰式熱奶茶

2013-07-05
  • 泰式奶茶