泉章居,食過好多次了! 掛住佢既時候,就會再返黎搵佢嘞!今次2個人選了4人套餐$448,因為貪佢有1羹3個餸,另外,因為我地大食,所以再加多一個餸。【鹽焗雞】次次黎食飯都一定唔少得佢,夠香、夠味、肉質嫰滑、食完又會再掛住佢,唔知落左乜野迷藥,成日都會想返黎搵隻雞!【菠蘿咕嚕肉】咕嚕肉夠脆,細細粒,好可愛,菠蘿和青瓜都偏酸了,但我個人鍾意,因為可以幫助消化,好味!【銀絲黃金蝦】雖然蝦隻唔算大,但咸蛋黃既蝦,係我最鍾意食,蝦殼炸得好脆口,鍾意既可以連蝦殼都食埋,太惹味了!黃金蝦係我第一次試食,原來係咁好味,我下次再幫襯時,一定會再食呢味餸,走唔甩!【脆皮炸大腸】唔知點解,層皮好似薄啲,而且好難,可能比較韌左些少,如果係好似街邊賣炸大腸既味道,咁就好嘞!佢比左甜酸醬點用,但我個人鍾意用黃芥辣點用囉!而且色素好似深左啲,有啲人見到咁紅色既大腸唔敢食,應該係淺橙色架嘛?【瑤柱海鮮羹】4款湯羹,最鍾意呢個,2個人,每人都食了3碗羹喔!好滿足呢!好多配料係入面,清清地,好好味呀!湯底偏淡,身體健康啲嘛!食唔晒,要打包,叫了2個盒,侍應話每個盒要$3,我當堂眼都突埋,我問佢,乜唔係1蚊一個盒咩?侍應
泉章居,食過好多次了!
鹽焗雞
脆皮炸大腸
【脆皮炸大腸】
瑤柱海鮮羹
【瑤柱海鮮羹】
,我問佢,乜唔係1蚊一個盒咩?侍應答……因為唔想市民濫用盒子,所以要$3一個,好多人,食剩一個包又話要打包,收尾聽到$3一個盒,就話可以食埋個包,唔洗要盒!有些人,幾條菜又話要打包,收尾又係聽到咁貴既盒,就話係食埋幾條菜都可以既!所以真係有阻嚇作用,但我都真係需要2個盒囉!但我對泉章居又知多啲嘞!下次我再黎食飯時,我一定自備盒仔黎打包之用,免得比$3一個咁貴既盒嘛!

2個人消費$613

2016-01-11