2014-08-09 5230 瀏覽
大伙兒14人吃飯好:乳豬好吃班塊類好,厚切肉感很好(吃了炒球,班腩煲及粟米班塊咕嚕肉外脆內軟豉油王炒麵香口乾身差:Dining experience 非常古怪:1. 起初想散叫,但我地叫任何一樣餸都話唔夠食,叫我地起雙。炒蜆都話唔夠一人一隻! 2. 每點一個餸,都話:「嗌一圍嘅餐抵d!」3. 叫貴妃雞,佢話,燒鵝啦。我地話:貴妃雞啦,佢話,燒鵝啦。重複幾次。4. 最後比佢說服叫12人餐。waiter 又話唔夠食!再叫加野起雙~~~~5. 然後⋯⋯當然係太多嘢啦⋯⋯6. 一圍嘅餐「送月餅2盒」,出單係梗係分開打單,個餐價錢減低,然後當你買2盒月餅啦。咁我地冇損失,但就明白點解狂sell 餐囉。7. 上菜非常慢,半小時以上先上第一道!餐喎!8. 12人餐嘅湯係2個例湯的分量。我知係因為,佢直接拎兩煲例湯出嚟,倒出嚟都費事。例湯感覺是茶餐廳level. 埋單每人近四百。咁私人愚見係:1. 嘢食OK,但以我們點的食物來説,CP值很低 . 這價位,選擇非常多。其實我期望是「貴得值!」2. 跑數壓力太明顯,食客員工兩難。點菜過程非常吃力3. 希望 店家對於份量給予老實的建議,否則造成浪費。4.名店

大伙兒14人吃飯

好:
乳豬好吃
班塊類好,厚切肉感很好(吃了炒球,班腩煲及粟米班塊
咕嚕肉外脆內軟
豉油王炒麵香口乾身

差:
Dining experience 非常古怪:
2. 每點一個餸,都話:「嗌一圍嘅餐抵d!」
5. 然後⋯⋯當然係太多嘢啦⋯⋯
7. 上菜非常慢,半小時以上先上第一道!餐喎!

埋單每人近四百。咁私人愚見係:
2. 跑數壓力太明顯,食客員工兩難。點菜過程非常吃力
3. 希望 店家對於份量給予老實的建議,否則造成浪費。
4.名店也希望有service. (是不是太天真?)