2014-12-13 794 瀏覽
上星期六,跟位朋友到天后處理點事,之後同朋友打算步行去銅鑼灣,但自己又沒有行大路去,抄小路走,踫巧跟朋友誤打誤撞走過這拉麵店,大家都開始肚餓,加上由於本人好久都無食拉麵,咁我地就二話不說就走入左呢一間拉麵店。走進店內,舖面唔算大,全部位係counter座位黎,我覺得幾有日本風味(純粹係主觀意見),咁樣仲可以清楚看到日本師傅煮麵的過程。另外值得一提,舖頭既店員頗有禮貌,而且服務都幾周到。整體係呢方面我都覺得好滿意。講番食物方面,點左個叉燒拉麵。按正常都係由嘗湯底開始,湯底都夠豚骨味既,而叉燒拉麵最重點當然係塊叉燒,叉燒不錯,半肥瘦而且囗感一流,覺得幾好味。另外就是個拉麵,而個拉麵的麵質不錯,頗有嚼勁,掛湯能力不錯。另外每到日本拉麵店正常都會食半熟蛋,呢間個蛋處理得唔錯。整體來說,都係一家不錯的拉麵店。