2017-06-05 73 瀏覽
銅鑼灣美食匯集,聽朋友介紹來到這間海鮮火鍋。餐廳在銅鑼灣A出口時代廣場附近,位置方便,裝修乾淨企理,頗有日本情調。食物選擇豐富,我們點了【龍皇海鮮鍋】,省卻再費時搭配食物。海鮮鍋真是【龍皇】!特大隻龍蝦,帶子,聖子,蟹肉,足量經典海鮮,特大滿足有食慾!店員告知應先飲湯,品嚐原味海鮮,並主動上前幫忙筆湯,飲完湯後又幫我地筆海鮮,仲提我地要盡快享用海鮮避免肉質過硬。服務貼心,讚!【頂級牛頸脊】肉質上乘,肥瘦相間,過水即熟,鮮嫩不油膩,入口即化不塞牙,絕對頂級【珊瑚蚌拼桂花蚌】蚌肉鮮爽,睇得出選材新鮮,份量足,紅肉入口細膩,白肉入口爽脆,各有風味。【墨丸拼蝦丸】真真實實手打丸,包得緊實,超級彈牙!墨丸同蝦丸真材實料,推介!【芝士竹輪卷拼越式札肉】普通菜不普通,配海鮮鍋別有一番風味。【蟹皇餃】濃濃蟹皇味,造型精美,幾特別。再配一杯紅酒,今餐完美!

食物選擇豐富,我們點了【龍皇海鮮鍋】,省卻再費時搭配食物。

頂級牛頸脊

珊瑚蚌拼桂花蚌

墨丸拼蝦丸

芝士竹輪卷拼越式扎肉

蟹皇餃

【蟹皇餃】濃濃蟹皇味,造型精美,幾特別。

再配一杯紅酒,今餐完美!
2017-05-29
頂級牛頸脊