2020-07-06 448 瀏覽
今日去完海洋公園去咗Times Square食飯,佢哋做緊好多優惠券,好似好抵食。我哋去咗13樓的小島葡國菜吃飯,同行四個人點左二人餐,此套餐會有忌廉湯及前菜-炸馬介休球,麵包、大蝦沙律同炸墨魚餅,味道不錯,剛剛炸起好,很新鮮熱辣辣,不算油膩,馬介休球中有溶化芝士,個人覺得最好吃。主菜有非洲雞,但係味道同之前吃的不一樣,是黃色的有黃姜粉味道但不辣,雞是焗出來的雞身上有好多脆脆,好似怪怪的!另外有個黑松露慢煮火焰牛柳,味道不錯,有牛肉味,因慢煮關係口感亦不乾,加上黑松露的點綴,味都幾配合。此兩個餸都會配薯菜,薯條炸得香口,蔬菜有翠玉瓜,菠蘿及其他豆類,配料豐富。我們另外在點了一個乳豬野菌牛油焗飯,豬皮上有芝士碎,水準不錯,加上芝士鹹香幾神奇,但感覺味道有點搶。托底的野菌牛油焗飯,黑黑實實的,很有味道菌味。最後上的有木糠布甸,木糠感覺不俗,中間忌廉很滑。套餐還有兩本杯飲,買單$720,Times Square來說尚算實惠,餐廳裝修挺新穎感覺幾舒服,是一些新派的葡國菜,帶點西餐上碟!侍應服務剛好,除咗白開水亦可以選擇溫水給老人家用,幾細心!

最後上的有木糠布甸,木糠感覺不俗,中間忌廉很滑。

2020-07-03