2016-01-27 1130 瀏覽
為咗食呢一餐太大犧牲啦,足足排咗差唔多成半個鐘頭嘅長龍,不過當你入去食完出嚟,你就會覺得物有所值!一蘭拉面入面嘅環境私密性一流,標準嘅日式風格,每個顧客都可以擁有獨立嘅進食空間,就算略失儀態都無人見到,哈哈,最啱我哋呢d狂風掃落葉式食法嘅吃貨喇;坐低點咗一份叉燒拉面,加糖心蛋,一蘭嘅特色就係煮法按顧客嘅個人喜好,譬如面嘅軟硬,湯嘅濃淡,醬汁嘅多少,都可以自己決定,只要係佢嘅菜單上面勾好就得喇,方便快捷;等咗十分鐘左右就上菜,先品嘗一下用骨慢熬而成嘅湯底,味道香溢濃郁,真係一滴都唔舍得浪費!拉面要咗普通版嘅,食落爽口彈牙,軟硬適中,拌醬食就更香啦!當然,唔食蔥花嘅我居然一下失魂勾咗要蔥,又要慢慢挑返出嚟,lee點就失策咗,唯有安慰自己加咗蔥花嘅賣相更加上鏡喇;最后糖心蛋,個人覺得仲係豚王嘅好食!

最后糖心蛋,個人覺得仲係豚王嘅好食!

2016-01-18