2015-02-28 1396 瀏覽
食過一蘭過百次,亦食過日本既一蘭。點解咁中意呢到?主要系我好享受自己一個人食野既時候,雖然D人會覺得呢到一格格點GATHERING,但系咁樣先系呢到既特色,要一大班人傾野既真系吾好揀呢到。湯既濃度:普通油膩度:無蒜:一份(另加兩份)蔥:白+青CHA SIU:有辣:後加到2倍麵既硬度:超軟另外加左一蘭醋同啤酒湯既濃度揀普通都好夠啦,濃味真系好咸揀左普通覺得吾夠咸可再加味,但留意一蘭系吾加得湯,所以味道有得加 無得減油膩度 都希望大家去試既時候可以揀 因為有油成個拉麵會香好多但我自己吾中意食咁油既野,所以試過之後都系揀返冇辣:中意食辣既揀2-4倍都夠吾系因為佢辣 我試過10倍 會破壞左個湯既味道 好多辣粉 但吾好食2-4倍主要都系醬汁,醬系偏SWEET,加埋落湯好好食超級SUGGEST大家加一蘭醋入拉麵,加入一蘭醋簡直系提升左成個湯麵既層次。紫菜雖然有點貴,但系呢到既紫菜特別在乎會溶系拉麵,真系好正!!豆腐.......個人覺得系月餅味..不值一試啤酒就吾好加啦,用機打出黎既啤酒真系吾好飲。最中意既系服務!!香港已經冇咩地方有呢種服務!!好有禮!!
食過一蘭過百次,亦食過日本既一蘭。

湯既濃度:普通
油膩度:無
蒜:一份(另加兩份)
蔥:白+青
CHA SIU:有
辣:後加到2倍
麵既硬度:超軟
另外加左一蘭醋同啤酒

湯既濃度揀普通都好夠啦,濃味真系好咸

但我自己吾中意食咁油既野,所以試過之後都系揀返冇

辣:中意食辣既揀2-4倍都夠
2-4倍主要都系醬汁,醬系偏SWEET,加埋落湯好好食
豆腐.......個人覺得系月餅味..不值一試
啤酒就吾好加啦,用機打出黎既啤酒真系吾好飲。

最中意既系服務!!香港已經冇咩地方有呢種服務!!好有禮!!

2015-02-26
$150 (宵夜)