2015-01-20 1371 瀏覽
今日第一次食一蘭,平時行過一定排長龍,今朝見唔係好多人就排隊等下試一試。排左5分鐘左右有服務員俾點麵紙我填,揀左普通濃普通油膩度湯,普通硬度麵,青蔥加叉燒。入到去原來佢地係一個人一隔好似去探監咁,俾左點麵紙,再等左一陣,麵上枱,熱辣辣,但睇落完全唔值$80丶90蚊,份量好少豚骨湯幾好味,好濃味,普通濃都少少杰叉燒與其話係叉燒,不如話係薄切豚肉,重薄過巴拿馬火腿片,應真矜貴幼麵條掛左湯,普通硬啱啱好,但份量極少,好似一定要屈你加麵咁,所以我選擇唔加,一黎唔知要等幾耐,二黎隔住晒乜都望唔到重慘過坐監唔會再幫親,香港大把好味拉麵,俾成舊水食完之後重要食其它野填肚,唔怪得依家無晒人排隊啦,睇黎切離香港係遲早嘅事

豚骨湯幾好味,好濃味,普通濃都少少杰

一蘭豚骨湯拉麵
2015-01-20