2015-10-07 2226 瀏覽
一直都好想試咖啡弄,就係聽朋友講等位閒閒地要等成一粒鐘,心想這間Cafe理應不錯. 終於在一個星期五的晚上,我同朋友在另一餐廳食完一個簡單的晚餐,起碼保證不是太餓的情況下去等位,在一個很焗的樓梯一等就45分鐘,終於入到去感覺好嘈雜,似一間Cheap Cheap Cafe.好難飲的熱柑橘茶 - 嗱喉架,似加熱的果汁先生,最大特點嗱喉,總之飲完好唔舒服. 同另一間也係台式Cafe ,Dazzling Cafe的果茶差好遠,Dazzling好飲一千倍. 還有茶木的果茶都比咖啡弄的優秀. 咖啡弄淨係個果茶起碼輸其他台式Cafe幾條街. 士多啤梨雪糕鬆餅非常普通. 雪糕未食已經融融地,可能太削,一定不會俾H字頭果隻雪糕益你; 另外個鬆餅好厚的,我同朋友每人2件食完飽晒.總體咖啡弄係我試近年最紅的3間台式Cafe中最差的,其實3間都要等位,但咖啡弄係最不值得花時間去等位,另外D女侍應雖然個個都係後生靚女,但件uniform好核突的,好似著爛衫咁,其他果2間台式Cafe的侍應著都著得比咖啡弄整齊.
柑橘荼n雜果茶

热柑橘茶

士多啤梨雪糕鬆餅

2015-09-02
$120 (宵夜)
  • 草莓冰淇淋鬆餅