之前試過到冰室食飯後, 又想再食一次, 今次改為在銅鑼灣食, 去了南龍冰室.這裡的裝修幾特別, 以鳥籠做裝飾~而餐牌有點不同, 用了卡通插畫~來到這裡, 等點一杯熱奶茶. 平日我較少飲奶茶, 但來到就一試. 奶茶幾幼滑, 甜味適中, 茶味對我來講就夠啦.接着, 就是炸雞翼拼薯條. 上枱已聞到香味噗鼻, 雞翼外脆內嫩, 而薯條是我最愛的粗身薯條, 不論味道或是口感也較幼身薯條好味.另外, 點了金磚茄汁龍利柳飯.上枱時已被佢的份量嚇親,有成差不多半條麵包.麵包面放上茄汁龍利柳, 另附上茄汁.切開後, 內裡是炒飯.茄汁味道不錯, 配上龍利柳, 味道剛好. 由於我鍾意多汁, 可以另點茄汁. 而炒飯幾乾身, 硬度適中.因為仲有炒飯剩, 所以點了一個小菜. 點了西蘭花炒魚塊.份量也不少, 魚質幾滑, 不會腥, 我自己最怕食到有魚的腥味. 這個用來伴飯一流.

這裡的裝修幾特別, 以鳥籠做裝飾~
而餐牌有點不同, 用了卡通插畫~
接着, 就是炸雞翼拼薯條.
另外, 點了金磚茄汁龍利柳飯.

上枱時已被佢的份量嚇親,
有成差不多半條麵包.
麵包面放上茄汁龍利柳, 另附上茄汁.
切開後, 內裡是炒飯.

因為仲有炒飯剩, 所以點了一個小菜. 點了西蘭花炒魚塊.
  • 炸雞翼拼薯條