2016-04-05 1503 瀏覽
今日就同朋友去左食南小館,咁其實今次都第N次食呢間係Hysan Place既分店。咁因為時間尚早,我地6:45pm到達都係等左廿分鐘左右就可以分配到一張唔使搭檯既二人檯啦👍🏻一就坐店員就左一小碟兩種口味既小食俾我地啦。一邊係花生,呢外個邊係有少少辣既菜甫(應該係!除非唔係!😂)花生我就無試啦 我個人就唔食花生既 友人食左幾粒就停左手菜甫個邊就ok好食既 一邊食其他菜式 一邊食呢個小食😀咁其實我地兩個唔係好肚餓 就叫三碟菜式,分別係鮮肉小籠包、鮮肉餛飩湯麵及四小拼。因為太肚餓,就無影小籠包同餛飩湯麵啦四小拼-最好食係右上角既糖醋排骨,其他都係不過不失而已。左上角既花雕雞直頭係普普通通😓鮮肉小籠包-皮唔太厚又夠juicy!當然你要求係好正宗既小籠包呢度應該唔岩你啦餛飩湯麵-如果你食開濃味野就一定唔使叫呢個,但因為友人唔舒服,唯有叫呢個麵就就佢。味道較淡,但可接受。總結一下,南小館係銅鑼灣間唔中食下可以,但唔會話你突然好想食既一間食店

菜甫個邊就ok好食既 一邊食其他菜式 一邊食呢個小食😀

因為太肚餓,就無影小籠包同餛飩湯麵啦

2016-03-29