2012-07-25 2280 瀏覽
原本同朋友入元朗食雞煲,因為睇電影睇到太晏,所以就出左銅鑼灣食喇!一出"車立"就聞到好香既味!真係好香咁我地就行過去同個經理講2位,但係個經理話宜家未有位.要我地等大約3張枱,大約9點半就位(戈陣8點半)佢就叫我地行一陣街先,但係我同朋友都唔想行.就坐左係出邊,過左大約5分鐘,個經理出黎問我地可唔可以10點鐘比到枱佢地,我同朋友話可以.咁經理就安排我地入去坐喇!一坐低就有個男仔行埋黎同我地講,洗唔洗落左個雞煲先,因為要整大約20分鐘,我同朋友就叫左半隻(小辣).因為驚1隻唔夠食,之後叫左一個水煮魚(鯇魚) - 夠辣!!好滑煮得!!可惜太多骨!不過下邊d芽菜吸哂d汁都好食夫妻肺片(小辣) - 太鹹喇!唔係咁好食雞煲半隻(小辣) - 一黎到就好香!!同埋好夠味!熱到我同朋友個咀係咁呵呵聲,煮耐小小食佢d洋蔥,超好食!!其實佢個汁真係唔錯!我朋友仲專登叫左個白飯送汁tim!!之後唔經唔覺半隻雞就食哂喇!但係仲未夠候!我建議如果專登黎食雞煲既可以叫一隻!咁我同朋友就係火鍋料度叫多半隻雞!黎到我同朋友就即刻sir哂落去!但係好可惜,唔夠味如果煮耐d比時間佢,應該夠味因為趕住比枱人,所以就打包d野
原本同朋友入元朗食雞煲,
因為睇電影睇到太晏,
所以就出左銅鑼灣食喇!

一出"車立"就聞到好香既味!真係好香
咁我地就行過去同個經理講2位,
但係個經理話宜家未有位.要我地等大約3張枱,
大約9點半就位(戈陣8點半)
佢就叫我地行一陣街先,
但係我同朋友都唔想行.就坐左係出邊,
我同朋友話可以.咁經理就安排我地入去坐喇!

一坐低就有個男仔行埋黎同我地講,洗唔洗落左個雞煲先,
因為要整大約20分鐘,
我同朋友就叫左半隻(小辣).
因為驚1隻唔夠食,

之後叫左一個

夫妻肺片(小辣) - 太鹹喇!唔係咁好食

雞煲半隻(小辣) - 一黎到就好香!!同埋好夠味!
熱到我同朋友個咀係咁呵呵聲,煮耐小小食佢d洋蔥,超好食!!
其實佢個汁真係唔錯!我朋友仲專登叫左個白飯送汁tim!!
之後唔經唔覺半隻雞就食哂喇!但係仲未夠候!
我建議如果專登黎食雞煲既可以叫一隻!

咁我同朋友就係火鍋料度叫多半隻雞!
黎到我同朋友就即刻sir哂落去!
但係好可惜,唔夠味

如果煮耐d比時間佢,應該夠味
因為趕住比枱人,
所以就打包d野,

d野食拎到番屋企,我屋企人都大讚好食

第2日再煮耐d時間,果然入味!!
題外話/補充資料: 我同朋友叫左個王老吉飲, 因為我地2個都岩岩gel左甲, 開唔到黎飲, 咁有個男侍應見到就主動幫我地開! 依樣野值得一提!
2012-07-24
$217.5 (晚餐)
  • 雞煲