係因為買咗而逼住去食,唔係我真係唔會再幫襯。一如上次,今次0既體驗都係感覺不良好。所以我要分開寫食評,等大家知道每次去親都無好嘢。1.唔係話早一日,已經早咗幾日打去訂星期六12點,己經話無位,我問幾點先有,佢話三點,都無法啦,因為31/5/11到期,得返無幾日時間。收咗線,想起我都係喺搭一個站去到0既地方返工,不如平日中午食,唔想星期六唔知hea去邊,於是改27/5星期五中午12:00。2.又係無雞。次次打去都話無,就算你早一星期都係無,明顯係搵笨,根本唔係二選一,係無得揀。問佢係咪訂晒,佢無應,只係一味話無雞。我唔係話非食雞不可,問題係明知意粉唔好食,但又要去食,可否俾第二樣,呢個第二樣係應份有咖喎。咁樣呃人點得咖?3.佢嗰度分室外室內,當然室內有冷氣,室外無,佢話入面full咗(當時得一枱喺入面,一枱喺出面),不過見自己得一個,算啦,入面三張係4-6人枱,咪阻人做生意啦,而且我諗住用埋張coupon算,預咗無樣好咖啦,早有前科。4.一坐低,講咗趕時間,叫佢快啲,點知一樣超慢,隔離左右無論早過我來/遲過我來全部來晒主菜,我三催四請先來主菜意粉。佢每樣逐一上,我無問題,問題係每一樣中間
係因為買咗而逼住去食,唔係我真係唔會再幫襯。

。佢每樣逐一上,我無問題,問題係每一樣中間隔咗好多时間,我直頭可以用iphone打晒成個食評(可惜後來down機無咗)。好啦,食完沙律,我話凍檸茶同意粉一齊上,結果都係逐樣慢慢來......
我只係得唔夠一個鐘食飯時間,攪到我遲到。
你會話明知趕又要中午去?無法,就到期啦,又明知唔好食無理由請朋友去食啫。但又唔想嘥錢,焗去。

5.又講返食物quality:都係難食,今次沙律無苦;意粉都唔再乾爭爭,但一樣硬呱呱,又得嗰三幾條火腿絲,味道亦都唔好,我都食唔晒;檸茶無厘味道
。講真,就算俾正價,其他地方$38都可以食好多嘢,包埋湯都仲得。呢度呢個餐$38都已經唔值,唔好話講正價要七八十蚊!!!

6.服務?當然都係差,話明三催四請,啲嘢都唔願來,點會好?人多嗰啲先serve ,蝦我一個人,仲要用團購coupon?

奉勸大家一句,千萬唔好幫襯人民公社,真係十級搵笨,我都諗緊去消委會告佢,雖然$38 x 4 百零蚊唔係話好多錢,問題係你做得團購,自己又offer咁0既價錢,你要做返同樣服務出來,唔係話將貨就價,咁你不如唔好賣平?何況就算話將貨就價,$38都唔止呢個服務!!!
2011-05-27