屋企人中意食京滬菜, 來試下新野揀個四人餐, 不過唔想食牛肉(屋企人對牛敏感), 經理主動話幫我地轉其他野, 咁就揀左個京都排骨再加多個酥炸鳯尾蝦(本人中意食蝦)首先係冷盤, 4人餐可以自選3碟(左)水晶肴肉, (上)香酒醉雞, (右)雞絲粉皮雞絲粉皮好味, 醉雞幾嫩, 水晶肴肉有少少散, 但味道OK之後京都排骨, 味道唔錯, 媽媽覺得偏咸, 不過送飯一流湯係魚唇燉雞, 味道適中, 好足料跟住係我最愛的蝦酥炸鳯尾蝦, 無得彈, 感覺唔算油, 幾乾身, 蝦肉有彈性, 配甜酸醬好味香酥鴨, 有個醬(似片皮鴨醬), 配鍋巴, 蔥, 青瓜, 個鴨本身炸得幾香, 配醬更惹味 個人推介一定要點醬加青瓜食, 感覺會無咁油, 無咁熱氣個鍋巴好脆好正! 經理介紹話點返食蝦個甜酸醬仲好味, 都唔錯松鼠魚, 都幾大條, 已經飽飽地, 味道都OK腿茸扒津白, 食左咁多重味的, 食返個清清地的菜中和返, 感覺幾好令我覺得呢個津白好好食, 唯一係少左D腿茸上海炒年糕 炒出來個味係好食, 唯獨個年糕略為不夠煙韌豆沙鍋餅油左少少, 個餡都OK值得一讚 服務質素幾好, 會主動加茶, 留意我地食到咁上下再上菜, 上菜都會
屋企人中意食京滬菜, 來試下新野
再加多個酥炸鳯尾蝦(本人中意食蝦

首先係冷盤, 4人餐可以自選3碟
(左)水晶肴肉, (上)香酒醉雞, (右)雞絲粉皮
水晶肴肉, 香酒醉雞, 雞絲粉皮
雞絲粉皮好味, 醉雞幾嫩, 水晶肴肉有少少散, 但味道OK
之後京都排骨, 味道唔錯, 媽媽覺得偏咸, 不過送飯一流
京都排骨
湯係魚唇燉雞, 味道適中, 好足料
魚唇燉雞湯
跟住係我最愛的蝦
酥炸鳯尾蝦
個人推介一定要點醬加青瓜食, 感覺會無咁油, 無咁熱氣

香酥鴨
松鼠魚, 都幾大條, 已經飽飽地, 味道都OK
松鼠魚
令我覺得呢個津白好好食, 唯一係少左D腿茸
腿茸扒津白
上海炒年糕 炒出來個味係好食, 唯獨個年糕略為不夠煙韌
上海炒年糕
豆沙鍋餅油左少少, 個餡都OK
豆沙鍋餅
值得一讚 服務質素幾好, 會主動加茶, 留意我地食到咁上下再上菜, 上菜都會介紹下D菜

整體來講, 食物質素中上, 服務質素高, 環境都幾好
有機會都會再來食
題外話/補充資料: 食飯時間要排隊上樓