2013-12-08 450 瀏覽
同肥髀食完拉麵,佢想食埋糖水先返屋企,當然無問題,上openrice睇到呢間未試過,加上近車站,就試一試,去到唔使等位,坐到靠牆梳化位,裝修感覺唔視襯,紫紅色配白色,好像想行格調,但反而有啲娘,幸好都仲叫乾淨企理,而且都闊落,我見openrice招牌菜都以西式凍甜品為主,但我唔食凍食(身體唔好)所以我叫: 紅棗元肉燉雪耳($30):一上枱見到用即棄膠碗裝,已經扣咗分! 而且見水多過料(同參考圖片爭好遠,雖然個碗都唔係細,但得雪耳三塊,爽口,幾粒蓮子元肉都正常,但紅棗真係唔得,雖然好大粒,但肉好霉,皮又硬,破壞晒成碗糖水 楊枝金露雪花冰($38):肥髀食,我都食咗一啖,芒果肉好甜,柚子肉香甜無苦澀味,不過無西米,(所以唔似楊枝金露)連埋芒果糖漿同雪花冰一齊食,味道真的不錯,而且份量大!肥髀都食唔晒!不過我自己唔鍾意雪花冰輕飄飄,食咗好似無食!無質感!所以比我唔會食呢款!即用即棄餐具放响枱,堂食用即棄餐具,感覺始終爭啲(可能好像新聞講,請唔到洗碗?)侍應爽快!快快脆脆食完走!呢間下次都係食西式甜品好有保證啲!

紅棗元肉燉雪耳
楊枝金露雪花冰
2013-12-05
$34 (其他)