2016-07-06 2930 瀏覽
差唔多2點黎到食晏, 依然8成幾9成FULL, 一貫鵝頸橋街市特色, 尤其一推開門果檔車仔麵永遠有蛇餅坐到落黎唔洗諗: 咖喱羊. 佢呢度3款咖哩, 個人覺得最惹味就係羊呢隻.始終個base係一樣, 但分開左3隻肉黎煮, 咁唔同肉既化學作用就當然有唔同效果啦.呢度羊肉用上新鮮羊, 所以點解話陣羊味你鐘意食的話就會愛上左. 而咖哩我覺得唔辣,界乎馬拉同印度咖哩之間啦,不過需要擔心多油呢個問題。而飯唔好要求咁多啦,繁忙時間食d飯煲得硬係差小小,食得夠飽咪得提一提有興趣既偽麻甩女, 而家呢度咖哩面果陣油比以前多左, 以前陣油無咁勁的, 所以上到黎街市呢d地方, 將就下啦, 唔好咁高要求懶係健康, 斜對面有間素食歡迎你.同埋提多一次, 始終呢度係街市, 唔好要求咁多環境同埋服務, 有服務不嬲我當係bonus.
咖喱羊腩飯

2016-05-19