2015-03-15 11056 瀏覽
由銅鑼灣舊店已經開始食,次次都係食晚餐,今次第一食佢哋嘅lunch ,星期六佢係以半自助餐形式,沙律、湯同甜品都係自己出去拿,而主菜就有幾款可以選擇,有海鮮同燒牛肉幾款!我當然選左佢哋最出名嘅Prime rib set - Hong Kong cut,佢包兩個drink , welcome drink 我揀左菠蘿汁,非常新鮮好飲!前菜係自己出去拿,沙律有三款菜 ,我最鐘意佢有蛋碎同炸麵包粒!煙三文魚味道濃郁肉質柔軟,cold cut 都有一兩款,味道平平,但係佢個南瓜湯亦用料十足,好喜歡佢嘅質感!食完都飽左四五成,之後就叫佢上主菜,Hong kong cut 比之前食開嘅薄少少,但如果係半自助餐形式就已經夠食,我食左五成熟,佢side dish 嘅薯容質感幼滑再配佢個燒汁十分配合,主角prime rib每次都不會令人失望,五成煮啱啱好,中間粉紅色的部分肉質十分嫩滑,而比較外層牛展位牛味十足,肉汁保留在肉內完全不會有乾嘅感覺!另外仲有我好鐘意嘅烤餅,用佢把碟上所有燒汁和肉燒吸收埋嚟食,真係令人再三回味!
2015-03-15
  • 特級燒牛肉