見習食家
時常聽到對金沙buffet的評語都有讚無彈, 使我對金沙的要求相對提高. 今次有機會來澳門, 必定品嚐一番! 中西日泰越印都齊, 很多種類和款式, 凍蟹生蠔源源不絶地供應(香港的都是”配給”供應), 各種汽水橙汁自斟自飲, 沙律自由配搭, 西餅糕點亦佔一角, 刺生壽司手卷都好味, 特色小炒點心天富羅, 看見廚師‘炒炒下’好夠鑊氣, 擺\放食物的位置佔位很大, 好吸引和有特色. 我並沒有嘗試所有食物, 因為實在太多款式, 如每種食一件都不能再翻吃. 服務態度不過不失, ‘收碟’速度都算快, 以HK$188價值算是超值, 絶對值得一試(有機會我會再試, 因為我都很回味!)!!!<br />提醒你: 記得到金沙服務台申請一張“金沙咭”, 食buffet就有九折優惠! 而預先訂座會更方便, 由1730食到2300真是非常滿足!!!