2016-03-07 2373 瀏覽
老公o既女同事F 生日,成班同事就約o係 前晚(5-3-2016 Sat)唱K,我o地準時7:00pm到,攞完房即攞o野食先,種類唔多,最觸目o既係大大隻o既翡翠螺.我食o左:牡丹蝦, 翡翠螺幾鮮甜.壽司F話啲飯硬,叫我o地唔好食.老公話都試吓先,佢話佢o個件唔太硬.我又試,我o個件直情唔硬,冇乜事.睇o黎係F o個件擺o左好附.刺身:馬刀貝,切到細細件,我淨係食到仍o既爽,根本就冇乜味.鯛魚,一般.希靈魚,我食苦味.吞拿魚刺身,我一向都唔好,老公食,佢話味道好怪. 雞中翼串洒上七味粉,得個辣字.海蜇,正常冇問題.天婦羅,脆漿正常夠薄,蝦同南瓜都幾甜.唔知咩豬扒條,口感爽到似豬頸肉,幾好食.片皮鴨卷到大大舊,正常冇問題.麥樂雞一般,差過麥當勞章魚丸沙律汁夠,幾好味o既燻蹄,瘦o既硬o鞋蝦缾,竟然,身軟同有鮮味,唔錯.炸菜餅,一般吧.炸雲吞,正常冇問題.腎,原來唔辣鹹, OK.燒蠔,隻蠔竟然超腍,腍到爛開埋,唔可以完整咁夾起一隻,而且冇蠔味.豬皮魚蛋辣,但辣o係表面,不過都係唔o岩我食.腸粉,冇味o既.冷麵,OK正常啦.甜品:另一個女同事F攞o左大大個泡芙,話新鮮,睇住職員拎出o黎,叫

我食o左:
牡丹蝦, 翡翠螺
幾鮮甜.

壽司

刺身:
馬刀貝,切到細細件,我淨係食到仍o既爽,根本就冇乜味.
鯛魚,一般.
希靈魚,我食苦味.
吞拿魚刺身,我一向都唔好,老公食,佢話味道好怪.

雞中翼串
洒上七味粉,得個辣字.

海蜇,正常冇問題.

天婦羅,脆漿正常夠薄,蝦同南瓜都幾甜.

唔知咩豬扒條,口感爽到似豬頸肉,幾好食.

片皮鴨
卷到大大舊,正常冇問題.

麥樂雞
一般,差過麥當勞

章魚丸
沙律汁夠,幾好味o既

燻蹄,瘦o既硬o鞋

蝦缾,竟然,身軟同有鮮味,唔錯.

炸菜餅,一般吧.

炸雲吞,正常冇問題.

腎,原來唔辣鹹, OK.

豬皮魚蛋
辣,但辣o係表面,不過都係唔o岩我食.

腸粉,冇味o既.

冷麵,OK正常啦.

甜品:
另一個女同事F攞o左大大個泡芙,話新鮮,睇住職員拎出o黎,叫我試.好的.
嘩!好難食,腍o既,內裡o既cream唔多.

朱古力撻,朱古力味唔太甜,幾o岩食o既.

啫哩糖,都係甜o既.

Tiramitsu,冇要求就覺OK o既.
泡芙
其實我重有好多o野冇食,例如:鮑魚,雞軟骨,時蔬,三文魚刺身,蟹,熟蝦,瀨尿蝦, 湯,日式湯麵,辣汁煮螺,,雪糕等.

開頭睇見o野食種類唔多,但後o黎o黎o既朋友都有唔同o既o野食,我再走出去,原來佢o地o係refill食物時,係直情攞另一種出o黎,唔係refill而係replace.
味道係2.46分

服務:
1. 我o地開頭有4個人,我諗住一次過幫晒咁多人攞片皮鴨,就叫職員俾4件我,佢答每人令次只可攞1件OK,佢講完都唔郁手,我即刻話咁俾1件我,佢至郁手.
2. 我次次出去攡o野食,攞刺身位o既師傳一定唔o係o度.

收費: $149.00一位,加$30.00食buffet.
2.5分
2016-03-05
$196.90 (晚餐)
  • 天婦羅
  • 章魚丸