2015-11-21 1606 瀏覽
星期日去左赤柱食下午茶,差不蛋三點到,周圍都幾多人喎,無book位,諗住咁多餐廳應該ok。想入Boat House但無位囉,所以去左隔離果間Pickled Pelican,坐樓上因為驚落雨。好似都幾多野食,不過可惜全部都無Set,要散點。點左迷你牛胸包配辣根忌廉,個包脹卜卜好得意,薯條都好脆好新鮮!仲點左脆辣雞翼伴莞茜配藍芝士醬。本來以為會似水牛城雞翼,但原來一D都唔似,味道無乜特別,而且一D都唔辣,點左個醬好食D。意式馬鈴薯粉糰伴蘑菇、南瓜、菠菜配香草忌廉汁。呢個幾好味,忌廉味濃而且好香濃,馬鈴薯粉糰可以有D膩但佢配蔬菜,所以覺得幾好,而且都有好多蘑菇、南瓜同菠菜,仲有松子仁,好有口感!同埋點左墨西哥粟米片配芝士辣牛肉醬、蕃薯茸、酸忌廉及牛油果醬。哇,個醬好大兜,差D以為佢係主角,粟米片係配角,但原來佢將芝士辣牛肉醬、酸忌廉同牛油果醬放埋同一兜,所以錯覺以為佢好大兜。個醬都幾好味既,不過酸忌廉同牛油果醬就少左D,而且蕃薯茸個兜好細個,好難點。飲品只點左一杯芒果奶昔,無乜特別。四個大人一個細路食左六百幾蚊,都坐得幾舒服,本來想點甜品,但可能食得太多炸野好似好膩咁,下次有機會再試其他野啦
好似都幾多野食,不過可惜全部都無Set,要散點。
飲品只點左一杯芒果奶昔,無乜特別。
四個大人一個細路食左六百幾蚊,都坐得幾舒服,本來想點甜品,但可能食得太多炸野好似好膩咁,下次有機會再試其他野啦。

2015-11-15