2016-06-22 5785 瀏覽
好耐之前就已經聽過出名公仔炒飯既秋田,今日終於有機會去試下啦. 呢度個鐵板海鮮套餐有好多樣野食, 又有個可以整公仔既炒飯, 最終選擇左套餐.魚子蒸蛋. 蛋係鐵板上整熟, 蛋上有黑魚子. 鮮味黑魚子加上滑滑蒸蛋, 幾特別.大鮑魚. 真係超大隻, 重大隻過我隻手. 鮑魚落鐵板前重郁緊, 超生猛. 鮑魚燒好切開一片片上碟. 鮑魚熟度剛好, 肉質鮮嫩, 唔韌.鐵板龍蝦肉. 厨師先將龍蝦頭拆開, 先燒龍蝦肉. 龍蝦肉質鮮甜, 爽口彈牙. 之後表演火燒龍蝦頭, 厨師會叫我地預備好拍照再淋酒, 熊熊烈火, 很精彩.龍蝦麵鼓湯. 用剛才龍蝦頭整, 麵鼓湯有點點龍蝦鮮味, 唔錯.鐵板元貝. 元貝係比較容易整得過熟既海鮮, 厨師掌握得好好, 元貝鮮嫩唔韌.招牌炒飯. 我地要求整鬆弛熊, 厨師係枱上好細心用飯砌個公仔, 砌出黎都好似. 我地同鬆弛熊拍照留念, 超開心.最後有甜品銅鑼燒同雪糕, 銅鑼燒係鐵板即整, 熱辣辣, 超滿足.鐵板燒真係好睇厨師既功架, 今次有幸比我食到個有水準厨師既手勢. 讚!!!