2017-12-25 419 瀏覽
臨近聖誕節,幾忙都要抽時間同朋友聚餐,為求就腳今晚選址觀塘,大家都係蠔友所以去左season plus。原來season plus搬左去駿業街對面的新商廈,地址明確易搵,比之前嘅工廈地牢易搵好多。朋友已經一早坐定定叫好野食,兩打蠔加兩枝白酒。我當堂打左個突...兩枝白酒??原來做優惠一打生蠔送一枝白酒是係$198!!!太抵了吧邊食煙三文魚沙律,邊等食蠔。加左黑醋汁非常醒胃白酒煮馬尼拉蜆,隻隻大隻無沙,好爽甜!有驚喜❣️生蠔來了 兩大盤yummy yummy 雖然有大有細,但都飽滿好鮮甜送嘅白酒大大枝但都好易入口我地食晒生蠔都未飲晒白酒,所以又叫左ham來佐酒主菜分別叫左千層麵及牛肝菌意大利飯,雖然season plus之前都以賣海鮮、蠔吧為主,原來現有的熟食也做得唔錯,味道香濃,五個人分享,少食多滋味。最後食慢煮牛,肉質鬆軟,配士多啤梨醬,減輕膩感五人聚餐,無收加一服務費,每人只係三百幾

原來做優惠一打生蠔送一枝白酒是係$198!!!太抵了吧

邊食煙三文魚沙律,邊等食蠔。加左黑醋汁非常醒胃

白酒煮馬尼拉蜆,隻隻大隻無沙,好爽甜!有驚喜❣️

生蠔來了 兩大盤yummy yummy

雖然有大有細,但都飽滿好鮮甜
送嘅白酒大大枝但都好易入口

我地食晒生蠔都未飲晒白酒,所以又叫左ham來佐酒

最後食慢煮牛,肉質鬆軟,配士多啤梨醬,減輕膩感

五人聚餐,無收加一服務費,每人只係三百幾
2017-12-19