2015-08-23 1101 瀏覽
星期三晚約7點放工途經觀塘APM之PizzaExpress, 見不用等位, 就諗住試試, 兩個人叫左個套餐, 埋單$303.60, 價錢同食物質素, 分量, 服務質素不成正比首先, 說食物質素帕爾馬薄餅, 送上枱時是凍的, 質地是乾硬, 除了有幾塊意大利風乾火腿外, 無其他配料, (一個散叫盛惠$154) , 選帕爾馬薄餅跟套餐是要額加錢, 因為原本跟套餐的, 都不太吸引, 諗住加錢要個好喲, 點知都係主廚精選沙律 (一個散叫盛惠$122), 食物似乎不太新鮮(尤其是肉類)焗蘑菇(一個散叫盛惠$77), 同薄餅一樣, 上枱時蘑菇不是熱的, 似是擺了一陣才拿出來上枱, 麵包條好硬再談分量套餐包述3項食品, 再加兩杯飲品, (吾包餐湯及甜品), $303.60 埋單, 兩個女仔食完都吾飽, 之後仲要去食雲吞麵服務質素PizzaExpress 之網頁中標榜  ---> 我們成功的祕訣:新鮮的材料、激發靈感的食譜、熟練的廚師及我們引以為傲的熱誠和專業!但事實上, 不論是站在開放式廚房內的廚師及樓面的服務員, 都只不過是打份工的暑期工, 服務質素只是一般(如沒有期望的話)以餐牌上的價錢來

首先, 說食物質素
帕爾馬薄餅

再談分量

服務質素

但事實上, 不論是站在開放式廚房內的廚師樓面服務員, 都只不過是打份工的暑期工, 服務質素只是一般(如沒有期望的話)

以餐牌上的價錢來說,要食意大利菜,應有更多更好的選擇
但我自己本人就一定吾會再試

2015-08-12