2016-02-09 2177 瀏覽
朋友介紹,早兩日訂左位,所以去到都已經安排到檯。 我見佢室外露台有幾張檯,幾好feel咁。但見天氣凍,所以都係決定坐係室內。其他食家之前post過set lunch menu, 點知今次去到又唔同左。之後睇到facebook page 原來耐唔耐會post新menu。都幾好,轉下無咁悶。唔知係咪見到天氣急跌既關系,今期的湯係甘荀薑湯,呢款湯比較少見。有驚喜 重薑味,唔太辣但飲完暖粒粒,好舒服。我地點左4個主菜share. 雞胸什錦沙津我個人最鐘意。食落好fresh, dressing 岩岩好。雞胸帶少少粉紅,嫩滑。正!意大利腸肉扁麵偏乾身,意粉唔會太林,口感唔錯。風乾蕃茄意大利火腿闊條麵味道既配搭幾好,松子添口感,風乾蕃茄都好香。不過Pesto 對我黎講有D油,唔岩我口味。三文魚扒配乳酪刁草汁三文魚我覺得熟左D,如果生返少少會更嫩滑。不過個汁好正<3 令到個魚加返好多分。餐飲加左$8點了Cappuccino, 哈哈奶泡好滿好開心。有一點都幾窩心既係,佢地知道我地share 之後每道main dish 都有比多份餐具。方便我地share又唔怕D味會影響另一道。係觀塘食lunch

重薑味,唔太辣但飲完暖粒粒,好舒服。

我地點左4個主菜share.
雞胸什錦沙津

意大利腸肉扁麵
偏乾身,意粉唔會太林,口感唔錯。

風乾蕃茄意大利火腿闊條麵

三文魚扒配乳酪刁草汁

係觀塘食lunch 呢間價錢偏貴。但係睇返材料、心機同埋食物既配搭,比價性其實偏高。耐唔耐食下都ok 既~ 我下次都想試下夜晚個Menu
2016-01-27