2016-09-26 572 瀏覽
Iphone 熱潮的確好勁!真係日日都買唔到...等左咁耐終於買到,去apm拎,拎完後本來想搭車返去先食lunch,但係巴士站附近見到個牌話有西餐食,太太又話肚餓啦,咁就去試下!上到去5樓,門面唔算大,但餐廳個格局幾靚,如果夜晚係度食應該會幾浪漫幾好feel,我地一人叫左一個lunch set,兩個餐都送湯,蘑菇湯,夠'杰'又濃,唔會飲左陣風,仲好香蘑菇味!附送既餐包我比100分,蒜蓉包的蒜蓉是睇得見的,真材實料,蒜蓉包皮好脆,但中間是軟的,完全是所謂的外脆內軟,這個包出色!我地每人加左$15叫左黑松露蜜糖雞翼,每人有兩隻,雞翼偏細隻,上枱時飄來濃濃的黑松露香味,雞翼煎至黃金色,賣相好吸引,食起來黑松露味段而唔重,是蜜糖的味道,甜度剛好!德國黑椒豬手有兩大件!外層非常脆,黑椒汁另試,可以自行調配,黑椒味唔算重,仲夾有點點甜味,豬手骨膠原豐富,是罪惡暖床,食到尾段才覺得膩,幸好有脆薯格,可以間中中和一下。澳洲西冷伴紅酒汁係花園and扒王都要七,八十蚊一個扒的時候,呢個係超值扒既Size剛剛好,厚度也恰好,我們選擇了五成,切開時見到血,但沒有血水流出來,除了紅酒汁還附有一個醬,我不知道是什
德國黑椒豬手
澳洲西冷伴紅酒汁
係花園and扒王都要七,八十蚊一個扒的時候,呢個係超值
扒既Size剛剛好,厚度也恰好,我們選擇了五成,切開時見到血,但沒有血水流出來,除了紅酒汁還附有一個醬,我不知道是什麼醬,但甜甜的,用來點薯格好味道
五成牛扒食起來有嚼勁,但未去到好un,細嚐之下仲食到牛香味!
見到脆糖燉蛋,忍唔住了!不過是凍的,賣相就好靚了,的的色色!脆糖味夠!
真係要搭車返去啦,阿囡等緊我地架老婆!