2015-11-04 1987 瀏覽
對上一次食呢仲cake 既時候, 就係隔離team既靚靚女上司走既散水餅, 今次都係散水餅, 仲要係隔離公司的, 哈哈~ monkey 靜靜地話你知啊, 同事俾我時話係隔離公司的Mandy請的, 我問....邊個係Mandy ar? 佢地形容完我都唔知, 就走左去問那人是誰....haha~ 發現自己連 Hello都未同佢講過就要say bye bye了~以下3個都係同事的: 同事L的 : - 紅橙特濃朱古力脆脆 同事S的 : - 芒果伯爵茶慕絲(2 位同事都話唔好味, 似洗潔精味, 佢地一人試左一啖, 就話想 bye bye 件cake 了) 同事A的 : -香蕉朱古力慕絲 同事M的 : - 法式芝士同事M咪就係Monkey law呢件並非我揀的, 係秘書放底的. Monkey一見到即灑手擰頭....但AL話ok ga wow, 係芝士蛋糕嚟ga~放底左, 唯有try try...好在真係不太酸, 外層係thin raspberry jelly, 内裏係濃濃既美式芝士蛋糕, 都幾實,微酸的raspberry jelly 原來可這樣中和膩的cheese cake還帶出左點點的水

以下3個都係同事的:

同事A的 : -

香蕉朱古力慕絲
同事M的 : -

法式芝士

同事M咪就係Monkey law

但AL話ok ga wow, 係芝士蛋糕嚟ga~

放底左, 唯有try try...

微酸的raspberry jelly 原來可這樣中和膩的cheese cake還帶出左點點的水果味.

每蛋糕 (slice cake) 都配一枝木叉
呢區没有太多cake shop的選擇, Crostini 慢慢成為散水餅之選了~

2015-11-03
1 分鐘 (外賣送餐)