2015-03-06 2877 瀏覽
食厭左D頹餅, 想搵D靚少少既cake食下, 係觀塘似乎都唔多選擇, crostini我每日番工都經過的, 總見到有不少人在內買早餐食, 一班同事買回來的不是麵包, 而是一件件有特色的蛋糕這裡有三件, 也不需$90, 賣相不錯的, 圖左上的一件, 我同事還說之前已經想買來食, 點知排到既時候已售罄lu~先講下呢個lemon tart, 出奇地冇勁酸, 甜度我覺得適中, 唯獨on top果粒白色野, 同事話好難食, 我又覺得ok wor, 要連埋lemon tart一齊食會夾好多, 以$19有呢個質素, 值得一試架!呢個焦糖芒果拿破崙, 入面會有芒果肉, 吉士醬好滑, 加上唔太甜, 酥餅沒有因為切開而成件cake散開, 呢點我反而好surprise, 撇除我唔食芒果肉, 呢個拿破崙是我最喜歡的~最後一個是香蕉朱古力慕絲, 是三款之中甜度最高, 外面有金色coating, 好grand!! 慕絲味道普通, 食到中間先有香蕉肉, 仲有d朱古力脆粒同朱古力的蛋糕, 令慕絲有不同的口感層次, 喜歡朱古力的朋友, 相信會愛上的, 建議多d人share丫~呢個慕絲一個人食有點膩喔
Lemon Tart
Caramel Napoleon With Mago
Chocolate Mousse with Banana
2015-03-03
10 分鐘 (外賣自取)
Lemon Tart
Caramel Napoleon With Mago