2015-05-18 960 瀏覽
今天要去觀塘見客戶!慎防開會開到過曬時間, 一於食個飽飽的早餐!APM的餐廳大多午市開波, 咁早實無野食, 所以行過去東廣場吧!見到有個几靚的餐廳, 外面有早餐MENU我鐘意門口有MENU, 白紙黑字, 清清楚楚.加上這段時間非高峰期, 座位不緊張, 這就可以細意享受了早餐配撘几特別, 可以係A-E餐, 再加HKD 8-10, 配多款食物.咁咪ARM曬我呢D, 樣樣都想試下的客戶囉最後選了C餐HKD 26飲伯爵紅茶, 再加10元香草雜菌, 合共HKD 36職員送上早餐了, 頗豐富喎 : 沙律, 多士, 炒蛋, 香腸, 雜菌蜜糖多士:首次遇上多士搽蜜糖這個配撘,但蜜糖分佈不平均, 集中在某一部分牛奶滑蛋:炒蛋表層滑LUT LUT, 原來下面是剛剛凝固的.一啖炒蛋就有2種口感了.英式肉腸2條:唔識如何分西式香腸屬於哪個國家, 但總比快餐店的粉紅色香腸有心思! 淡淡的香腸, 唔太鹹, 几特別, 好珍惜地一小片一小片的品嚐雜菌:有鮮菇和秀珍菇, 加了香料略炒味道几特別, 但講唔出係咩味(少少似GAS爐果陣味, 又唔見有黑松露喎)沙律:沙律菜淋上了日式芝麻醬 << --- 應該係
今天要去觀塘見客戶!
慎防開會開到過曬時間, 一於食個飽飽的早餐!
APM的餐廳大多午市開波, 咁早實無野食,
所以行過去東廣場吧!
見到有個几靚的餐廳, 外面有早餐MENU
我鐘意門口有MENU, 白紙黑字, 清清楚楚.
加上這段時間非高峰期, 座位不緊張, 這就可以細意享受了
咁咪ARM曬我呢D, 樣樣都想試下的客戶囉
最後選了C餐HKD 26飲伯爵紅茶, 再加10元香草雜菌,
合共HKD 36
蜜糖多士:
首次遇上多士搽蜜糖這個配撘,
但蜜糖分佈不平均, 集中在某一部分
牛奶滑蛋:
炒蛋表層滑LUT LUT, 原來下面是剛剛凝固的.
一啖炒蛋就有2種口感了.
英式肉腸2條:
唔識如何分西式香腸屬於哪個國家,
但總比快餐店的粉紅色香腸有心思!
雜菌:
有鮮菇和秀珍菇, 加了香料略炒
味道几特別, 但講唔出係咩味
(少少似GAS爐果陣味, 又唔見有黑松露喎)
沙律:
沙律菜淋上了日式芝麻醬 << --- 應該係掛?
本以為係用黑醋+橄欖油 / 油醋汁 / SALAD醬
而這樣的配撘OK, 味道OK
最後飲杯伯爵紅茶, 為這早餐寫上句號

如此豐富的早餐, 夠頂到下午茶時間吧!
2015-05-14
$36 (早餐)
  • 牛奶滑蛋
  • 香草雜菌