2015-08-20 543 瀏覽
今日Lunch和同事一齊去APM搵野食, 我地2個又唔想食飯, 所以最後揀左去麵屋武藏食拉麵, ,我自己叫左個黑武骨豚角煮拉麵, 同事叫左個番茄豚骨湯拉麵,我個黑武骨豚角煮拉麵, 黎到真係同餐牌上既相差唔多, 就咁眼見豚肉都好厚身好大塊, 拉麵湯好黑, 原來係好濃香既黑蒜豬骨湯, 加埋大蔥, 真係好惹味,豚肉睇落雖然有D肥, 但食入口好稔, 唐心蛋都好得, 唔錯.同事果碗係番茄豚骨湯拉麵, 蕃茄豬骨湯底睇落好濃, 佢話飲落都幾清新唔會太傑, 塊豚肉就有D似豬頸肉, 但比預期多同大塊, 我地大家都覺得武藏D拉麵, 唔會偏稔, 都幾有咬口, 感覺爽口多.而且豚肉啖啖肉,所以有機會都會再黎, 價錢合理, 加上環境都算光猛寬敞, 而且坐得都幾舒服。
2015-08-14