2009-10-16 308 瀏覽
噚日女朋友生日,夜晚接完佢收工去o左裕民坊間青葉日本料理食放題。因為之前已經 Book o左位,所以唔使等,即入座。果時係 18︰45 左右 (19︰00 前入座免加一),門口已經有幾個人o係度等緊位。但係行到入去,人又真係唔算多喎。Waiter 指o左我o地兩個去右手邊指牆o既檯度。唯一有少少唔好o既係一張六人檯佢分成兩 part,中間就放兩個爐。俾兩 pair 客人座,即係好似下圖咁,搞到有 D 搭檯 feel~ |(O) (O)牆|------|走 |  |爐| |邊|------|廊 |(O) (O)一埋位,當然睇睇 Order 紙有咩揀啦﹗可以揀o既款雖然唔算太多,但係都可以話係較大路o既o野,都夠滿足我o既要求。例如有︰三文魚、吞拿魚、希靈魚、鱆紅魚、八爪魚、魷魚、北寄背o既刺身、海老 (蝦) 、蕃薯、茄子o既天婦羅、幾款手握手卷、壽司、迷你冷麵、迷你魚生飯、仲有 D 二人份量o既細煱等等。飲品方面就得汽水同埋另外兩款凍飲同兩款熱飲揀o者﹗好落單喇,因為睇過之前網友o既食評,落單時女朋友已經自動波咁將所有刺身數量 mark up 一倍,填 20 件刺身,真係好似網友所講咁o

|(O) (O)
牆|------|走
 |  |爐| |
邊|------|廊
 |(O) (O)

好落單喇,因為睇過之前網友o既食評,落單時女朋友已經自動波咁將所有刺身數量 mark up 一倍,填 20 件刺身,真係好似網友所講咁o黎得 10 件左右,填 10 件就俾 5 件﹗另外亦陸續叫o左 D 天婦羅、冷麵、魚生飯等等。D o野食o既質素都 OK,刺身食落算新鮮, keep 住凍,唔腥﹗海老天婦羅味道好好,但係叫o左三轉,其中有一轉唔知係唔係失o左手,粉漿多o左 D﹗但有一樣唔多掂o既就係冷麵喇﹗麵唔冷 (室溫o既…),汁唔多,無味﹗

至於 Waiter o既服務態度我又覺得 OK 喎,有網友話 D Waiter 好似唔優做咁,但係噚晚所見,可能客人唔算多,Waiter 們都好好服務喎,笑容十足﹗特別係有位著西裝,應該係部長或者經理o既男人﹗每次落單收單都笑住講多謝晒~值得讚讚﹗

最後,埋單每位 $139 (我19︰00入座,免加一),已經捧住個肥返屋企~
海老天婦羅 + 炸餃子
迷你魚生飯
第一輪刺身
迷你冷麵,麻麻地,無味,汁又少
唔記得第三輪定第四輪刺身
雞軟骨串
o者喱糖,但似乎魚膠粉太多,好硬~
埋單後送o既兩粒雪米糍,普普通通,好乜味咁~
2009-10-15
生日