唔知幾時開始,雲南米線就開到成行成市。裕一品/ 景霖/ 香格里拉/ 雲桂川/ 唔知咩二哥三哥,大同小異。集團式連鎖經營既雲南米線鋪黎講,譚仔算係好勁,屹立不倒。原裝配料離唔開韭菜芽菜腐皮呢D,但譚仔個奶白味濃湯底始終冇人模仿到,同老麥差唔多 = 你耐唔耐總要返去食下xD近裕民中心既呢間譚仔食過好多次,前身係一間酒樓,所以鋪頭面積好大。通常我一個人食既話都會叫豆卜/雞肉/炸醬米線走韭菜,好味既湯底加豆卜呢類咁索湯既食物係一流,雞肉既係白肉味道清清地易配搭,炸醬是一定不能少的,可以將成碗米線昇華xD要一提既係每間雲南米線既炸醬都唔一樣,有辣有唔辣,有似肉燥有唔似,有深色有淺色,不過最緊要都係岩自己口味姐 呢次係拍住拖去食,所以就叫大大碗既過橋米線,外加一碗淨米線,同埋不少得的土匪雞翼。係呀,兩個人都幾大食的xD 個碗大D配料多都唔等於個米線量大,加底都$12咁係咪加$16原碗淨米線仲抵食呢?xD#過橋米線: 一次過滿足你個胃多個願望~ 牛丸魚蛋豬潤腩肉豆卜腐皮乜都有~#土匪雞翼: 水準一直保持得住,香口肉滑。唔食土匪食香草雞翼都一樣係唔錯既選擇,香草雞翼個味就會有D似新疆香草烤羊肉串。譚仔
唔知幾時開始,雲南米線就開到成行成市。

集團式連鎖經營既雲南米線鋪黎講,譚仔算係好勁,屹立不倒。
同老麥差唔多 = 你耐唔耐總要返去食下xD

不過最緊要都係岩自己口味姐

淨米線仲抵食呢?xD

香草雞翼個味就會有D似新疆香草烤羊肉串。譚仔仲有隻四川麻辣雞翼,未試過,唔知會唔會勁辣呢?
過橋米線+淨米線
土匪雞翼
2015-04-16
過橋米線+淨米線
土匪雞翼
  • 過橋米線,土匪雞翼