餐廳: 聘珍樓
資訊:

2016-03-01 12294 瀏覽
今晚情人節,老公帶我去食好西佢一早BOOK左聘珍樓話同我去食中菜(大肚之後硬係覺得中菜係正氣野)蒜泥煙鴨胸: 蒜味好香,一上枱已經聞到! 鴨胸略帶D咸咸地,但係都可以接受。肉質幾嫩滑,而且好煙韌,放入口之後有咀嚼感,肥膏亦唔多,皮又唔算肥,整體黎講我都覺得瘦肉比較多,味道好鮮美,食多幾件都唔怕!不過食完蒜之後個口會有少少味,食粒薄荷糖清下口氣~揚州炒飯: 料有少少菜﹑帶子仔﹑瑤柱絲﹑豬肉粒等等。份量都算幾多,2個人食每人都食到3碗仔酒樓碗,”筆”上黎都聞到好香既瑤柱味,外面食既通常都無瑤柱既,呢度有令我有D驚喜!豬肉粒就好”林”,一入口即融咁,都唔知係咩豬肉XD我最欣賞係佢個獻汁,咸咸地,但係好入味,因為獻汁都幾多,所以食到第2碗飯既時候已經有D膩,不過整體上都唔錯。
今晚情人節,老公帶我去食好西
蒜泥煙鴨胸
揚州炒飯