餐廳: 聘珍樓
資訊:

2015-04-26 1345 瀏覽
例行team lunch 我地一行十一人就去左聘珍樓,見佢裝潢禁靚,野食都應該有反D質素。去到等位PR見我地多人就俾紙我地畫定嘢食先,十幾人差不多點心紙上有嘅都有叫。埋到位最中意嘅就係叫茶可以叫菊花茶,天氣熱熱地飲反杯都真係吾錯。禁多點心同餸,我就最中意魷魚酥,蝦腸是,咸水角同個炆米。首先個魷魚酥,熱辣辣上枱,吾係炸定等你黎,個皮又吾會骨肉分離。蝦腸,雖然皮厚左D但贏左隻蝦夠大隻,題外話呢地所有有蝦嘅點心都係大大粒蝦。咸水角,都係新鮮炸,吾算多油。最後個炆米,乾濕度岩岩好,鴨絲又多十個贊。不過埋單都140蚊一位真係比平時酒樓貴Dd,同埋無牛肉球有小小美中不足
魷魚酥
蝦腸