2017-07-11 1866 瀏覽
今日好想食壽司,不過想去果間full 左,就去東廣場睇下有咩食。呢間手卷小店,雖然得幾張摺枱但都差唔多爆滿,手卷款式都好多,又有海鮮丼同小食,都幾多選擇。枱面已經有溝好既豉油,有辣有唔辣,仲有千島醬,芥末沙律醬比你任吱。我想講芝士玉子燒真係好好食😍蛋好滑熱辣辣,入面仲有啖飯,加埋芝士好正。手卷叫左三款,d 料都幾足。京蔥三文魚,好多京蔥加埋三文魚好肥美。雙倍蟹皇手卷,個蟹膏都幾鮮味,入邊有蟹子蟹柳。半板鮮海膽手卷😜,好多啊,個海膽都ok,起碼易入口。不過佢d 手卷唯一既敗筆係塊紫菜,唔脆既,實在失色甜蝦刺身,開頭以為個頭唔新鮮黑晒😂原來d 膏係藍色,面頭果d 以為係冰,原來係啫哩黎,不過就無味,d 蝦味道幾鮮甜。炸軟蟹略嫌有d 燶,不過入面幾juicy唯一一樣唔好叫既係加洲卷,飯太多了,食到好飽由於燒玉子太正,忍唔住再叫多份,今次係有明太子,不過味道唔係好出,個人鍾意芝士多d食到好飽,如果有一口熱茶就好喇,可惜得凍飲就叫左青檸味波子汽水,不過個味就唔係好覺係青檸。呢間小店可以過下口癮,如果有壽司更加好。不過落單有d 煩,因為太多款記唔到咁多,如果可以畫紙仔應該更方便,上菜速度亦非常快。

芝士玉子燒

炸軟蟹略嫌有d 燶,不過入面幾juicy

唯一一樣唔好叫既係加洲卷,飯太多了,食到好飽

食到好飽,如果有一口熱茶就好喇,可惜得凍飲
就叫左青檸味波子汽水,不過個味就唔係好覺係青檸。

呢間小店可以過下口癮,如果有壽司更加好。不過落單有d 煩,因為太多款記唔到咁多,如果可以畫紙仔應該更方便,上菜速度亦非常快。另外好想講,點解d 紫菜唔脆嫁,呢樣真係扣左分
芝士玉子燒