2015-03-23 1416 瀏覽
豆腐成日要過觀塘做野, 所以得閒都會search 下觀塘區有咩好野食~ 今日咁啱同同我一樣咁為食嘅同事一齊, 就一齊上去試下啦呢間上網睇過嘅餐廳啦~間餐廳唔算難搵, 就喺駱駝漆大廈對面~ APM過去都係行幾分鐘~ 因為下午12點左右就到, 都未算好多人~ (之後愈坐愈多人, 好彩訂左位)入到去感覺好舒服~ 柔和嘅綠色牆身, 加上不同盆栽吊飾, 好清新好自然好relaxed嘅感覺=)野食方面~ lunch嘅選擇有4款pasta 同埋3款all day breakfast~ 另外可以自由選擇加湯, salad, 野飲同甜品~我揀左classic all day breakfast~All day breakfast 來了~ 很豐富呀~ 要有的它都有haha~ 有hash brown, grilled tomato, grilled mushroom and onion, baked beans, sausage, scrambled eggs, bacon, salad, toast… 啱哂我呢d咩都想食但係又唔係食到好多野嘅人~ 食物唔油唔咸~ bacon唔會太乾亦唔肥~ 炒蛋亦夠滑~

我揀左classic all day breakfast~
Classic all day breakfast
All day breakfast 來了~ 很豐富呀~ 要有的它都有haha~ 有hash brown, grilled tomato, grilled mushroom and onion, baked beans, sausage, scrambled eggs, bacon, salad, toast… 啱哂我呢d咩都想食但係又唔係食到好多野嘅人~ 食物唔油唔咸~ bacon唔會太乾亦唔肥~ 炒蛋亦夠滑~ 讚!!

這是朋友仔點的main -- 黑掓牛肉意粉~ 賣相也不錯~
黑掓牛肉意粉
既然慕名而來, 當然要試下佢嘅gelato la~ 我地分別點左玫瑰味gelato同埋新出嘅earl grey chocolate cake~ gelato 不錯, 很自家製的味道, 滑滑的gelato滲出陣陣玫瑰花茶香味~
玫瑰味gelato
earl grey chocolate cake 賣相還可以, 可惜有D硬, 亦唔係太食到earl grey 味~
伯爵朱古力蛋糕
Drinks方面我點了熱抹茶紅豆奶, 朋友就揀左自己去呢架車仔度沖茶飲~
熱抹茶紅豆奶有D失望, 唔算好濃抹茶味.. 杯中亦沒有紅豆… 飲到尾好”傑”.. 好似D粉未溶哂咁….
熱抹茶紅豆奶
總括黎講, 比起同區其他café, 呢間算比較有特色~ 尤其係佢不同茶味又會轉款嘅gelato~ 我唸特別係女仔, 都會比較鐘意呢D唔算好大間, 環境乾淨, 感覺舒服嘅café~ 同區亦唔覺邊度有唔同茶味又自家製嘅gelato~ 食物都看得出是用心製作的~
2015-03-23
Classic all day breakfast