2011-04-15 7 瀏覽
今次試試德星的火鍋, 原來真係唔錯喎!星期日晚七時許, 不用等位, 可能這區是工廠區, 星期日比較人流少吧! 任點任食的火鍋, 這天只需$88一位, 不用加一, 實在很抵食。但無論如何, 質素是最重要的, 看看點菜紙, 食物種類都是一般, 但任叫生蝦, 唔錯! 加上任飲的種類也不少, 有竹庶水、汽水、啤酒等等。而還有少許熟食, 包括炸腸粉、燒鵝、碗仔翅、三款糖水等, 最令人驚喜的是竟然有沙律, 清清哋, 真係好正呀! 三款湯水我也有試食, 紅豆沙有點燶味, 而綠豆沙和芝麻糊都OK。我們要了皮蛋芫茜湯底, 亦點了不少食物, 魚類頗新鮮, 而蝦還會跳的, 夠新鮮亦鮮甜, 肥牛肥了一點, 但夠鬆化, 丸類有多款, 最喜歡芝士丸, 芝士味濃, 好味啊! 除了任點外, 菜和菇類可以自行任取, GOOD! 但我覺得每次送來的份量太多, 我們三個人來吃火鍋, 但給我們十粒同一款的丸, 為了不浪費食物, 我們吃得過飽呢!!!!總括來說, 這個火鍋值得推介, 食物新鮮, 價錢便宜, 很抵食! 大家可以試試!
今次試試德星的火鍋, 原來真係唔錯喎!

2011-04-03