餐廳: 御泰坊-泰越菜
資訊:

2015-07-12 2574 瀏覽
之前食過一次,覺得係商場入面呢個價錢質素都合理,於是放工就同朋友黎再試下其他菜式。點知😩退步了。柚子沙律:嗌野食既時候,掙扎左好耐,到底試青木瓜沙律好;定係柚子沙律好呢👉🏼👈🏼最後,開胃酸甜既柚子沙律獲勝👏🏼 用一個玻璃罐入住,感覺上滿滿咁裝晒柚子,視覺加分😎 味道方面,就連我依家一路打食評,一路都忘記唔到個種酸😂 外面既柚子沙律,多數會又辣又酸;而呢到既可能因為用罐裝住既關係,撈極啲味道都係太集中係一忽,變到有啲好酸好酸,有啲就帶少少咸同少少辣🙈 所以「人不可貌相」係岩架。芒果軟殻蟹卷我對芒果同軟殻蟹既熱愛程度簡直係爆晒燈🙈既然有咁既好機會,梗係要一碟啦。入口既時候,覺得成件事都好健康😂菜包菜包芒果包軟殻蟹。雖然有汁可以沾,但係本身個卷太乾,想試下佢原有既味道,發現原來係冇味既😐 芒果少少既一舊,包係入面都冇芒果既香味出黎🙈而軟殻蟹就係炸左好耐咁,食落口感覺好油呀。冬蔭功炒飯黎到最後略為完滿既冬蔭功炒飯👏🏼 充滿住香噴噴既冬蔭功香味,連唔識辣既朋友都不停食不停食!呢個推介👍🏼總結:咁岩openrice想打食評既時候,發現原來觀塘都仲有幾多泰國菜食,既然有咁多選擇,希望快啲提升下食物既

柚子沙律:

芒果軟殻蟹卷

冬蔭功炒飯

總結:咁岩openrice想打食評既時候,發現原來觀塘都仲有幾多泰國菜食,既然有咁多選擇,希望快啲提升下食物既質素啦,咁先會長青架嘛👍🏼👍🏼
  • 冬蔭功炒飯