2014-07-28 2638 瀏覽
報紙全版廣告$1488仲夏宴,有龍蝦伊麵、龍躉兩食、百花釀蟹鉗等等,這個價錢本來就不應抱太大期望,但昨晚的經歷令我覺得,食套餐是來乞嗎?1. 說好的橙汁2渣,來的只有1渣,問侍應,她指著1渣的橙汁夾硬說「這就是2渣」 ; 我們不喝啤酒,可以換汽水嗎?「冇架,套餐冇得換」 2. 來了滿檯餸,再來一碟,放不下,阿姐沒有執拾在檯上吉碟的企圖,只隨意找檯中心的一個小吉位疊上去 3. 正題來了,乳鴿吃完,來了一碟炸蝦,餐單上是沒有的,不要以為是送的。望望餐單,原有的百花釀蟹鉗沒來,問問阿姐,阿姐說「今晚冇蟹鉗,食呢啲!你地冇預訂,冇就會轉啦」...下!我地明明是早一天預訂的,怎麼沒預訂?!機印上菜單也打著百花釀蟹鉗,完全冇人提過轉炸蝦!!!嘈完一輪,阿姐前後來回三次說,像機械人般說出熟練的台詞,呢個係特價餐,呢個係特價餐,呢個係特價餐,茅就會轉。真係火都嚟埋!一.廣告大大隻字寫住仲夏宴,不是甚麼特價餐!二.特價餐又可隨意轉菜式嗎?老爸問她,無龍躉係咪拎碟泥鯭來?我地冇$1488,俾$148可以嗎? 出動到海關、商品說明條例、食環、報紙(下刪萬字) 經理來了,拋下一句「轉返碟蟹鉗俾你地,等陣

; 我們不喝啤酒,可以換汽水嗎?「冇架,套餐冇得換」

3. 正題來了,乳鴿吃完,來了一碟炸蝦,餐單上是沒有的,不要以為是送的。望望餐單,原有的百花釀蟹鉗沒來,問問阿姐,阿姐說「今晚冇蟹鉗,食呢啲!你地冇預訂,冇就會轉啦」...下!我地明明是早一天預訂的,怎麼沒預訂?!機印上菜單也打著百花釀蟹鉗,完全冇人提過轉炸蝦!!!嘈完一輪,阿姐前後來回三次說,像機械人般說出熟練的台詞,呢個係特價餐,呢個係特價餐,呢個係特價餐,茅就會轉。真係火都嚟埋!一.廣告大大隻字寫住仲夏宴,不是甚麼特價餐!二.特價餐又可隨意轉菜式嗎?老爸問她,無龍躉係咪拎碟泥鯭來?我地冇$1488,俾$148可以嗎? 出動到海關、商品說明條例、食環、報紙(下刪萬字) 經理來了,拋下一句「轉返碟蟹鉗俾你地,等陣」轉身就走!真相大白,原來有蟹鉗的,但客人必須炒蝦拆蟹一番才食到

4. 一肚氣,荷葉飯也吃完,走了。回家赫然醒起,怎麼桂花糕冇來?!不怪人,只怪自己上錯賊船。

5. 訂位時問有冇泊車優惠,知客說有兩小時,非常好。最後原來一張單兩小時,我們兩架車,每人獲得一小時,很感恩!

題外話,觀塘廣場真係污糟到嚇死人,商場地下的階磚是滑潺潺的,好恐怖!

To be fair,食物味道是ok的,知道$1488這個價錢很平,不應苛求甚麼,但以上說的是原則、服務的問題。如果食完想加送一肚氣,即管去吧!
2014-07-24