2014-06-14 8185 瀏覽
朋友帶左我黎依到食飯,幾有味道嫁依到都,原來一早已經落哂單,諗都唔洗諗。第一樣餸上枱原來就係依到既招牌菜式之一依到叫冰醉瀨尿蝦。賣相真係吸引住我,見到咁大隻的瀨尿蝦,當然非常驚喜,叫得冰醉瀨尿蝦就當然有酒係裹面,拎上手已經聞到陣陣既酒香,雖然係冷盤,但陣味真係唔講得笑,另外瀨尿蝦既肉質都非常好,好味既酒味,真係唔好好食,之後就係依個雪花炸蝦丸,都算唔錯嫁,蝦丸上枱個陣時夠哂熱辣辣,食落有蝦味唔會太粉,都好好食,又唔會話太油,之後就係依個糯米釀雞全翼,而依個糯米釀雞全翼,佢會將個雞翼拆左一條骨,留番一條骨,之後就將糯米飯釀入雞翼裹面,再炸,糯米飯真係超多,成隻雞翼睇落都好飽滿的,隻隻雞翼睇落都係好大隻, 可能因為雞翼既問題食落無咩雞味,不過食功夫都已經值回票價。