(非會員)
2009-06-04 4 瀏覽
係觀塘工作好幾年講真近年已經少去好味王食晏不過前兩星期去返發覺有返進步1. 午餐套餐價錢已經回落, 之前普通牛扒腸仔飯都夠膽收人38蚊一個餐, 而家回落至33~34蚊啦, 幫趁佢都無咁唔gur.2. 煲仔飯真係改善左, 日日唔同款, 飯亦無咁濕, 我唔喜歡食太濕既煲仔飯.3. 發覺侍應已經唔再搵果o的Y世代後生仔女來做, 而搵一O的成熟一O的既阿姐. 十叫九唔應, 落錯單, 送錯野, 或者落左單等半個鐘都無野來的情況已經好少.個老世似乎搵到佢路向, 唔再覺得只有夜晚火鍋重要, 其實下晝做壞佢個名都唔多好啦. 講真佢燒味做得好過金運來, 煲仔飯做得好過金飯碗, 就唔洗擔心客源.不過夜晚打邊爐, 我仍然唔打算幫趁佢住, 因為佢以前係唔會幫客換碟O既. O的骨堆晒係碟上既情景仍記憶猶新. 要打邊爐亦唔係無選擇, 遲下先幫趁佢啦.
係觀塘工作好幾年
講真近年已經少去好味王食晏