2021-12-03 181 瀏覽
話說臨時跟朋友吃午飯,誤打誤撞來到1960,見店內企理又有位,就入去試吓啦,估唔到有驚喜。午餐有6個選擇,見同食評既相一樣,我諗每日都係食呢啲。見到西冷牛扒只需$88,雖然唔包飲品,但已是同區相似既西餐廳中最抵,且加$5就有冷/熱檸茶,其他飲品就半價,都算係咁。份西冷一上枱未至於好驚艷,外表看有點厚度,聞落好香,切開(唔難切)就嘩左一聲,好靚既粉紅色啊!馬上放入口一試,肉質鬆軟,肉汁豐盈,牛味夠,好耐冇食過咁好味既牛扒,仲要價錢咁經濟,所以即介紹同事嚟食啊!不過可能牛扒最好味同性價比最高,今日(2:30pm)再去時已售罄,下次食牛扒的話要早啲去至得。因為冇牛扒,所以同事就試其他食物,分別係麻辣鴨胸意粉,卡邦尼意粉及鴨髀肉意大利飯。三款嚟講相信麻辣鴨胸意粉算是最好後備選擇,好香好惹味,但真係有點辣。卡邦尼意粉賣相平實,冇話有流心溫泉蛋來提升吸睛效果,味道一般但又唔會話為佢而來囉!鴨髀肉意大利飯我就冇試,因為我唔太好risotto,但賣相就真係一般了。另外,第一次嚟食時朋友點了雞扒薯菜,才$58,好抵食啊!每款午餐都包是日餐湯同甜品,仲有一片好味/坊間(呢個級數餐廳計)少用既麵包送湯,所以

麻辣鴨胸意粉

卡邦尼意粉

鴨髀肉意大利粉配黑醋汁

另外,第一次嚟食時朋友點了雞扒薯菜,才$58,好抵食啊!
雞扒配薯菜

每款午餐都包是日餐湯同甜品,仲有一片好味/坊間(呢個級數餐廳計)少用既麵包送湯,所以餐飯由頭食到尾都讓人好滿意,用餐環境算舒適,為左西冷牛扒一定會再嚟幫襯啊!
超濃蕃茄湯
甘荀南瓜湯