餐廳: 一杯鐵板燒居酒屋
資訊:

2015-01-27 5599 瀏覽
今日同大食友人 2人晚餐, 專登黎試下呢間個個都話好食ge一杯. 8:30pm去到, 門口有十幾人等緊, 好彩我一早bk左位, 一黎到就有得入.餐廳裡面樓底幾高, 裝修充滿日本風情, 除左table之外仲有2排bar 台, 可以對住鐵板燒師傅.打開menu, 我同大食友人都不知所措, 因為太多款都唔知點叫, 最後叫左openrice ge 食家推介: 關西燒, 豚肉炒面, 東洋卷, 串燒方面就叫左牛舌, 雞肉明太子, 牛肉年糕同鵪鶉蛋, 好可惜我想食ge燒蓄薯已經賣哂.食物黎得超快, 可以話係一次過黎哂, 除左東洋卷比較耐.豚肉炒面, 比想像中大碟而且多料, 味道ok, 係一般日式炒面ge味道, 無驚喜.反而呢個關西燒就驚喜十足, 好好食, 味道像章魚燒但好食過章魚燒, 外層厚薄適中, 裡面包住好多椰菜仲有蛋, 推介!!上面2樣野食都份量十足, 幾抵食, 食完已經飽飽地, 連大食友人都話開始飽, 之後ge幾款串燒都唔錯, 大食友人推介雞肉明太子, 而我就中意用簿牛肉包住e un 年糕ge 牛肉年糕串. 不過串燒ge價錢略貴, $2x 至 $4x 一串不等.最後黎ge係東洋卷, 賣相特別
食物黎得超快, 可以話係一次過黎哂, 除左東洋卷比較耐.
豚肉炒面
關西燒

最後黎ge係東洋卷, 賣相特別, 出面好小見到, 係班戟皮包住大大塊牛油果, 仲有好多蟹子同一大件饅魚, 呢個配搭原來幾好食!! 必試項目!!
東洋卷
總括黎講, 今晚同大食友人渡過左愉快滿足ge晚上
2015-01-26