2016-08-06 9149 瀏覽
本來都不擅寫呢個食評。但係今次真係有感而發 今天星期六買了yahoo的coupon。230蚊加星期六日附加費, 再加一, 大概三百蚊一位。是不是物有所值,就見仁見智。六點半去到已經擠滿人,一開始 大家就一擁而去一張大概有十呎乘24呎嘅大長方枱 攞嘢食。呢張枱已經係包含咗自助餐裏面差不多所有嘅東西。沙律,海鮮,壽司,魚生,生果,甜品,熱勳,同埋湯呀都係曬到。食物種類就唔算多。我諗我食咁耐自助餐呢度食物種類算係數一數二最少嘅地方。食物質素不是太差,中規中矩。 但是地方很細。生蠔一出所有人都一湧而上。同埋每一次出的時候都是十隻八隻。有很多人都係攞唔到生蠔。如果坐的位置比較遠呢,要攞到生蠔就更加困難。我同老婆被安排的枱是平排而坐(已經覺得有點怪怪地)望住張長枱,所以見到很多人來人往,擠住張長檯攞嘢食。 唯一好處就是可以睇到生蠔幾時出來。但是就算生蠔一出, 都係冇辦法擠擁而入。雖然佢哋每隔一會就已經出另外一盤生蠔,但係每一次都係十隻八隻,兩個人攞已經攞曬。 同時我覺得自己有點犯賤,雖然三百元有生蠔食,但係好似要搶咁。實在食得好不舒服。我加多百多蚊,在另外一些酒店吃自助餐就算冇生蠔食都有長腳蟹,龍蝦,燉湯。300蚊一個有生蠔但 唔係好攞到嘅 自助餐值不值,就真係見仁見智。但是這個要搶食物嘅環境真係令到我食得好唔舒服。今次真係深深體會到食飯嘅環境怎樣會影響心情。 咁辛苦搵錢,食餐飯都想食得舒服啲,自在啲。所以應該都是第一次及最後一次幫襯這家。 請大家有心理準備
2016-08-06