2K
2015-08-20 417 瀏覽
不經不覺原來已經三年無黎依間名人車仔麵喇!記得當年車仔麵好好味!重遊舊地,裝修過喎,仲改左開放式門口。望望個 menu,依家有港式即食麵餐添,變左車仔麵茶餐廳?據我經驗,每次麵店專注一樣野好地地,一轉埋茶餐廳既時候,質數插水式下滑。雖然尊程想黎食車仔麵,但抵受唔住出前一丁既魔力,最終決定食佢啦!又係出前一丁。太陽蛋豬扒腸仔出前一丁,阿姐你瞓醒未呀?落錯晒單喇!我要凍齋啡走甜,走糖走奶,你就求其凍啡走甜!我要太陽蛋腸仔豬扒出前一丁,你就比熟蛋我,仲要廿十成熟勁老勁乾!我即黑面著火!仲未完,又錯!我問豬扒呢?阿姐答今日無豬扒喎。無你剛才落單唔講無?真無定假無呀?你無豬扒你唔黎問我要咩?依家變左腸蛋麵。您唔識廣東話就返鄉下再培訓先黎香港!火都黎!另外,出前一丁個湯邊度係咁既色架!飲落味道係車仔麵既湯溝出前一丁既湯囉!麵質合格。朋友仔見我黑晒口面,割愛請我食隻太陽蛋降火!舊熟蛋當然掉低無食,以示抗議!滷水雞中翼,肥美夠大隻,浸得剛好,皮香肉滑,仲好有肉汁添!無話浸到霉霉爛爛乾爭爭,好味。滷水清香不濁,啡黃帶光澤,上品!

太陽蛋豬扒腸仔出前一丁
滷水雞中翼
2014-06-29
$60 (早餐)
滷水雞中翼