好耐冇寫食評了,今次本來都冇打算寫,所以食物冇影相,但發生左一件事,忍唔住上黎寫幾句。我用tablemap卜左位,食左個brunch。呢間Tivo環境好好多人提過,地點其實都好搵,當然而家有地鐵就更方便。(sorry 本身冇打算寫食評所以食物冇相)我地兩點食,weekend所以係brunch menu。menu 都好多選擇,價錢大約九十至一百二三十左右,但就冇餐,不過有水任飲。食左open toast sandwich with mushroom spinach avocado $108,好味,有d沙律菜on side. 用料好新鮮,而且有三大件,感覺豐富。試左朋友既scrambled egg with salmon and toasts.  蛋好滑同埋唔油,smoked salmon有五塊左右,味道正常份量好okay. 仲試左朋友既eggs benedict, 可揀salmon, ham or mushroom, 佢揀左mushroom. 兩大件,處理得幾好,唔油,而且用料真係新鮮。有朋友食左big breakfast, 冇試但個樣都好靚。總括黎講食物唔係平,正常brunch價錢,但

(sorry 本身冇打算寫食評所以食物冇相)

總括黎講食物唔係平,正常brunch價錢,但用料份量都令人滿意,而且蛋都處理得好,唔油。

真正驅使我寫呢篇食評既係Tivo既服務!我用tablemap卜位既,但今朝收到個email話餐廳發出,話我取消了預約!但我尋日食左啦。咁我d積分咪冇左!打去問,接聽的waitress 雖然唔係即刻幫到手,但好有耐性地了解成件事,仲好有交帶地話下晝覆我,最尾仲主動話我知佢叫ceci, 有咩可以搵番佢!講真,而家正常的服務員都唔多,咁有交帶的就真係好少見(可能我運氣差啦)。雖然而家件事未解決,但反而對呢間餐廳多左一份好感。其實當日已感覺唔錯,朋友遲到,我一個傻傻等,waitress行過會同你笑下,感覺好親切。西環新餐廳好多,好多都好型,但服務就… 只可以講對外籍人士較多笑容啦。

而家度度都人多,生活又緊張,放假都想同朋友舒舒服服食下野,輕輕鬆鬆咁傾下偈。搵到一間食物、環境同服務都好既餐廳,當然要推啦!
題外話/補充資料: 多謝呢位叫ceci的server!
2015-01-17