雖然今日打風, 但係返左一整日工真係唔想煮飯,所以打電話去問今晚set dinner 睇下啱唔啱食, 嘻嘻, 好明顯今次係好啱我口味, 所以又出去食今晚有: 老火湯:青紅羅白豬骨湯小菜有6款, 有蒸魚有雞有班腩煲等等, 而最愛小朋友餸的我地叫左以下2個:1) 滑蛋炒蝦球(真係大隻蝦球,唔係蝦仁喎, 仲要有鮮味, 又唔會死咸, 仲有好多韮黃, 蛋又滑, 大大啖塞舊蛋入口, 又香又滑, 好幸福唷!!)2) 蒜香雞翼併南乳一字骨 (呢個雙併餸好少見, 好夠味, 即叫即炸好好味, 外脆內嫩! 最特別係南乳一字骨, 南乳味道是慢慢滲出的, 調味不錯)菜係椰菜, 可惜是涼的, 可能打風冇咁多人, d菜放耐左d食完再加杯消脂茶(係茶包)以$44一個set來說, 這個餐真是十分抵食, quality也拍得住附近的酒家呢又是滿足的一餐

今晚有:
老火湯:青紅羅白豬骨湯
菜係椰菜, 可惜是涼的, 可能打風冇咁多人, d菜放耐左d

食完再加杯消脂茶(係茶包)

2餸1湯1菜
又是滿足的一餐

題外話/補充資料: 電話的應該係老闆, 好nice~
2013-08-01
2餸1湯1菜