2016-08-25 8188 瀏覽
朋友推介,其實我對自助餐無話好大興趣,覺得食飯再重要係同邊個去食~黎到甘岩係坐比較靠窗既位,一眼就望到出去幾乎成個天空同天橋(果下真係覺得好靚,可能因為又差不多日落)成個環境我地都好滿意,而且地方寬闊可以坐得好舒服。係甘心心眼~事不宜遲拉~我地即刻出去夾野 海鮮實當頭盤甘食~基本既長腳蟹、螺、蜆肉、青口等等都有刺身同壽司既款吾算多,整體係新鮮。長腳蟹肉質爽口,而且大大件。我就中意熟食多啲既,意料之外係種類比以往食過既酒店多好多,有吾少特色野係驚喜既!例如個咖哩蟹,一開個真係香噴噴,咖哩汁濃郁(再給我碗白飯吧 (笑)薄餅係薄底 不易吃滯,佢個片皮鴨我都食左幾轉~薯蘑鵝肝友人話一口一個 食得好開心除左本身自助餐外係有野吸引,佢有個夏日主題,係一碟碟上檯。簡單講下有:有黑松露三文魚牛油果卷,花魚卷配南瓜汁,鮮果炒蝦球,梳乎厘等等。成個晚宴甘,中西式都有,多重享受阿。依個魚俘虜左友人們個心,食落嫩滑且爽口。南瓜汁調配得十分出色。每人一盅靚湯滋潤下,見吾見到落足左材料!係花膠~飲完係味皮膚會滑溜溜?(笑)你亦吾會覺得好重味精,果刻 有住家的味道。甜品方面都好滿意,一黎係好多選擇,二黎啲甜品既味道

成個環境我地都好滿意,而且地方寬闊可以坐得好舒服。
係甘心心眼~

刺身壽司既款吾算多,整體係新鮮。長腳蟹肉質爽口,而且大大件。

除左本身自助餐外係有野吸引,佢有個夏日主題,係一碟碟上檯。

成個晚宴甘,中西式都有,多重享受阿。
你亦吾會覺得好重味精,果刻 有住家的味道。
甜品方面都好滿意,一黎係好多選擇,二黎啲甜品既味道都適中 吾會話好甜好滯,食多幾件都無甘有罪惡感拉,比到一種健康啲既感覺?(嘿嘿)
草莓拿破倫,吉士醬真係好開胃,不過始終吾係即食,所以酥皮未至於好脆身。木糠布甸我起碼食左兩小杯 (入面仲加左果仁提子乾,增加左口感)。
雞蛋仔 都深得我心
除左多款 要記得試佢個抹茶味(不造作既味道)。想要再中式啲有豆腐花 ,可以自己加埋啲紅豆涼果,實行DIY。
原來飲品都好健康,估吾到青瓜汁都有!友人點左,所以我就點青蘋果汁,開頭見到面層有泡,下面似水甘。點個攪拌之後 味道濃郁 好似食左個青蘋果。重點係好清新,食左甘多野係要消下滯。
另外我當初決定黎係因為依到吾限時,可以慢慢黎又好岩一家人或者同朋友黎,真係可以食到夠本先走。

下次都會再食,因為我地依然未食勻全部,太飽肚了!
2016-07-24