2016-01-12 627 瀏覽
一年後因過黎同朋友敘敘舊,朋友家住西環,因為我鍾意食蟹,所以又選了百味鮮,店鋪無咩變到,都算乾淨,希望食物依然能保持到水準~訂左位,所以唔使等位。啲嘢食黎到就顧住食,無影咁多相,但依然好味,另人回味的味道,同朋友敘敘舊,食餐好既,人生一樂也。蒜香凍螺,好入味,個汁好特別,食唔出係咩汁,有啲甜甜地,但又唔係exactly 甜,有陳醋既味道,連啲蒜頭我都食埋,一啲都唔辣好味 ,食個陣都見到好多枱有叫。蒜容西蘭花,買相幾好,蒜頭香而不苦,有鑊氣,西蘭花爽口,火喉控制得好好,因為我最怕食到啲炒到淋晒好似燴熟左既西蘭花登登登,主角登場啦,我既最愛,蟹~~~~ 呢個辣味年糕蟹真係無得頂,隻蟹好大隻,啲肉好實淨,尤其係隻蟹鉗,差唔多有我四隻手指咁大隻,職員話隻隻都咁大,大約斤四到斤六到,所以佢地係以隻計,上枱時熱辣辣的,味道唔算太辣,岩岩好,啲韓式年糕吸晒啲汁,長條型個隻,煙煙軔軔,好咬口,連啲配菜洋蔥唐芹都好入晒味,岩晒我口味。 另外仲叫左一個蔥燒龍躉球,龍躉係一片片,應該係魚腩部位,所以無骨,岩晒我地呢啲唔識"輪" 骨既人,加埋京蔥,好香,龍躉方面份量都算慷慨,以138 個價錢黎講都
店鋪無咩變到,都算乾淨,希望食物依然能保持到水準~
訂左位,所以唔使等位。

蒜香凍螺
,食個陣都見到好多枱有叫。
蒜容炒西蘭花
辣味年糕蟹
登登登,主角登場啦,我既最愛,蟹~~~~

另外仲叫左一個蔥燒龍躉球,龍躉係一片片,應該係魚腩部位,所以無骨,岩晒我地呢啲唔識"輪" 骨既人,加埋京蔥,好香,龍躉方面份量都算慷慨,以138 個價錢黎講都叫抵食。

總括黎講,味道同招呼都能KEEP 到~

題外話/補充資料: 地方比較細
2016-01-05